Wandafwerking

Stoopen & Meeûs

Stoopen & Meeûs beschikt over twee soorten stuc in het assortiment: Stuc Granito & Stuc Deco. Beide zijn hoogwaardige, decoratieve minerale producten voor vloer & wand.

Stuc kan op elke stevige, droge ondergrond aangebracht worden, zoals beton, chape, maar ook op bestaande tegels. Wanden, tafel en keukenbladen, etc. … kunnen eveneens met Stuc afgewerkt worden. Het feit dat u de Stuc rechtstreeks op tegels kan toepassen, maakt dat er veel tijd, stof en kosten bespaard kunnen worden!

Beal Mortex

De Mortex Color is een multifunctionele pleister die gebruikt wordt voor het bekleden van minerale oppervlakken (vloeren, muren, waterpartijen, werkbladen, etc.). De Mortex Color wordt momenteel veel gevraagd voor het uitvoeren van vloeren, muren en meubels met een tadelaktlook of met het uitzicht van beton.

De Mortex Etanche is een vochtwerende pleister voor het waterdicht maken van minerale oppervlakken (funderingen, kelders en zwembaden). De Mortex Etanche is momenteel sterk in trek voor de realisatie van getinte (in de massa) zwembaden met een exclusief karakter.

Béton Ciré Pro

Beton Ciré Pro is een zeer sterk en slijtvast cementstuc en is bijzonder geschikt als vervanging van de wand- en vloertegels voor in badkamers en keukens. Ook kan het worden toegepast op meubels en objecten, zoals openhaarden. Het is ook geschikt voor buiten. Beton Ciré Pro kan op bijna alle ondergronden worden aangebracht (lagen van 1 tot 2mm dikte). Beton Ciré Pro is een afwerking, die door zijn rustieke uitstraling vergelijkbaar is met natuursteen (betonlook).

Beton Ciré Pro biedt een goede weerstand tegen vocht en is geschikt voor vochtige ruimtes, zoals douchecabines en badkamermuren. Ook kunnen meubels en bladen worden gemaakt met Beton Ciré Pro.

Beton Ciré Pro is bijzonder geschikt voor vloeren en heeft ook een goede weerstand tegen temperatuurschommelingen en is daarom ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. Het gepolijste beton heeft een mooie glans en heeft een breed scala aan kleuren.

Voor aanrechtbladen is watervast multiplex of beton een geschikte ondergrond. Bestaande bladen kunnen in sommige gevallen ook als ondergrond volstaan. Wij adviseren een sterkte 2-compenten coating om de Beton Ciré Pro af te werken, die bestand is tegen vocht- en (vet)vlekken.

Beton Ciré Pro is verkrijgbaar in verschillende kleuren, deze zijn bezichtigen in onze showroom.

Spachtelputz

MSP korrelpleister is een kunststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in verschillende diktes en is verkrijgbaar in een binnen en buiten kwaliteit. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Onze MSP korrelpleister staat bekend om zijn mooie structuur en soepele verwerkbaarheid.

Leem en tadelakt

Tierrafino Base is een basisleem, die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar binnenshuis. Basisleem heeft een positief effect op het leefklimaat, doordat het goed vochtregulerend werkt en het voor een groot deel uit silicium bestaat. Basisleem is een ideale ondergrond voor Tierrafino Finish leemstuc, vanwege de prettige warmte-uitstraling wordt basisleem vaak met wandverwarming gebruikt.

Tierrafino Finish is kleur en stuc in één, samengesteld uit zand en klei. Klei is de binder in de Finish, het is dampdoorlatend en heeft daardoor een goede vochtregulerende werking. Er zijn 8 standaard kleuren, dover-wit, delphi-wit, romeins oker, nassau oranje, djenné rood, ayers rock, iquitos groen en gomera grijs. Deze kleuren zijn uit te breiden door menging met pigment.

Tierrafino Stone is een waterafstotende kalkpleister. Stone is de originele kalk uit Marrakech, die met de oude tadelakt-techniek tot glans wordt gepolijst om een elegante afwerking te verkrijgen in badkamers en andere gebieden binnen en buiten. Tadelakt is een zeer moeilijke methode die vakmanschap en ervaring vereist.

Tierrafino i-paint of t-paint zijn een oplosmiddelvrije, natuurlijke, decoratieve leemverf voor wanden en plafonds, het wordt aangebracht met een kwast of roller en is damp-open en heeft daardoor een goede vochtregulerende werking. Bij de t-paint is de zandkorrel te zien.

Buitengevels

Steeds vaker wordt een buitengevel gestuukt. Voor buiten worden cementgebonden mortels gebruikt, omdat dit bestand moet zijn tegen onze weersomstandigheden, zoals regen en vorst. De afwerking is meestal schuurwerk wat naderhand geschilderd wordt. Het is ook mogelijk om de gevel eerst te isoleren en daarna met een spachtelputz af te werken. Wij zijn dealer van Knauf Skin en Strikotherm. Zeer belangrijk is hiervoor een goed advies van een specialist, u wilt immers niet dat u pas gestuukte gevel gaat scheuren of los komt van de ondergrond. Onze jarenlange ervaring geeft ons de mogelijkheid, om u een goed advies te geven. In overleg is ook het mogelijk om de situatie ter plaatse te bekijken met de fabrikant en deze maakt dan een technisch rapport voor u.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden voor wandafwerking, u kunt natuurlijk altijd even komen kijken in onze showroom en daar kunnen wij u ook het advies geven, welke wandafwerking het beste bij u past en aan uw wensen voldoet.

Buitengevel isolatie

Knauf Skin systemen

Gevelisolatie in de vertrouwde Knauf kwaliteit. Dat is Knauf Skin. Een hoogwaardig, compleet en gegarandeerd gevelisolatiesysteem, dat zijn langdurige levensduur al heeft bewezen in Duitsland en België.

Voor de Nederlandse markt hebben we twee uitstekende en beproefde systemen voor een duurzame, mooie en energiezuinige gevel, Skin Basis en Skin Energy, inclusief het unieke Quix XL systeem.

Strikotherm gevelisolatie

Strikotherm staat al meer dan 30 jaar synoniem voor gedegen oplossingen in thermische gevelisolatie. Complete gevelisolatiesystemen, gevelpleister, producten voor stucwerk op uw isolatie en afwerkingselementen.

Rozenbottelberg 2 3755 BR Eemnes T 035 53 100 52 F 035 53 825 61 E info@vanmondfrans.nl